استاندار خوزستان: تسهیلات تبصره 16 و 18 قانون بودجه باید در مسیر تولید و اشغال هزینه شوند


استاندار خوزستان با تاکید بر اینکه موضوع اشتغالزایی یکی از مهمترین دستورکارهای اقتصادی کشور محسوب می شود گفت: در این زمینه بانک ها و بخش خصوصی باید همکاری مشترک و تنگاتنگی داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اهواز، صادق خلیلیان در هفتاد و یکمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان اظهارداشت: دستگاه های اجرایی مربوط به حوزه تولید و اشتغال باید نسبت به کمیته ای مشترک جهت انجام هماهنگی و نظارت بر هزینه کرد منابع مربوط به تسهیلات تبصره ۱۶ و ۱۸ قانون بودجه اقدام کنند.
وی ادامه داد: انتظار می رود استان خوزستان در جذب حداکثری منابع تبصره ۱۶ و ۱۸ نسبت به گذشته از عملکرد بهتری برخوردار باشد.
رئیس شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان با بیان این موضوع که ضرورت دارد همکاری و مشارکت بانک ها در ارائه تسهیلات تبصره ۱۶ و ۱۸ قانون بودجه به صورت مستمر مورد ارزیابی قرار گیرد گفت: این نوع تسهیلات فرصت بسیار مناسبی برای اشتغالزایی و رشد تولید در بنگاه های اقتصادی محسوب می شود و باید بخش خصوصی از این شرایط بهره برداری مناسبی داشته باشد.
استاندار خوزستان یادآورشد: دستگاه های اجرایی باید تا ۲ روز آینده، جدول پیشنهادی سهمیه وزارتخانه ها و دستگاههای اجرایی از تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ را بررسی و در این خصوص اظهارنظر کنند.

مردمی کردن یارانه‌ها کار زیربنایی برای بهبود شرایط اقتصادی کشور است
استاندار خوزستان همچنین در بخش دیگری از این نشست افزود: لازمه محقق کردن شعار سال تامین ابزار و پیش نیازهایی است که مردمی کردن یارانه‌ها یکی از این الزامات است.
وی گفت: یکی از دلایل مردمی کردن یارانه‌ها، از بین بردن رانت‌های بسیار سنگین به دلیل وجود ارز ترجیحی است؛ در گذشته به دلیل وجود ارز ترجیحی زمنیه قاچاق و فساد فراهم بود که مسیر اقتصاد را دچار انحراف کرده بود.
استاندار خوزستان با بیان اینکه باید بازار خود را در این شرایط وقف دهد و دستگاه‌های مربوطه نیز باید بر بازار نظارت داشته باشند ادامه داد: برای تنظیم بازار باید به گونه‌ای عمل شود که از تولید کننده و مصرف کننده حمایت شود؛ وقتی یارانه‌ها هدفمند شود بهره‌وری بالا می‌رود و تولید کنندگان به سمت کاهش هزینه و استفاده از تکنولوژی برای افزایش تولید حرکت می‌کنند.
وی با بیان اینکه رییس کل بانک مرکزی دولت گذشته هم با سیاست ارز ترجیحی مخالف بود بیان کرد: رانتی که در چهار سال گذشته به دلیل وجود ارز دولتی رخ داد نمی‌توانست رفاه مردم و تولید را دنبال کند.
خلیلیان گفت:بارها گزارش‌هایی تهیه شد که تولید کنندگان نهاده‌های دامی را از بازار آزاد تهیه می‌کنند این در حالی است که با ارز دولتی این نهاده‌ها وارد کشور می‌شد ولی این نهاده‌ها به دست مصرف کننده واقعی نمی رسید؛ به تدریج فاصله قیمت ارز ترجیحی با ارز آزاد بسیار زیاد شد به همین دلیل به نفع اقتصاد ایران بود که طرح مردمی سازی یارانه‌ها انجام شود.
استاندار خوزستان با بیان اینکه  ۷۰ درصد مبلغ مابه‌التفاوت ارز ترجیحی به دست مصرف کننده نمی رسید و تنها به دست افراد معدودی می‌رسید افزود: باید شرایطی فراهم شود تا همه مردم از این فرصت و درآمد کشور استفاده کنند.
وی ادامه داد: طرح مردمی سازی یارانه‌ها به طور رسمی در کشور شروع شد، و افزایش قیمت هر نوع خدمات به بهانه افزایش قیمت‌ها قابل پذیرش نیست به دلیل اینکه یارانه‌ها به حساب مردم واریز شده است.
وی با بیان اینکه افرادی که کارشناس هستند با اجرای این طرح موافق هستند گفت: برخی از مردم نگران افزایش قیمت‌ها هستند و افرادی که از رانت ارز ترجیحی بهره‌مند بودند و نیز دشمنان نظام در خارج از کشور مخالف این طرح هستند و تبلیغات منفی در این باره انجام می‌دهند به دلیل اینکه اقتصاد ایران اگر در مسیر درست قرار گیرد تحریم‌ها اثر گذاری کمتری را خواهند داشت.
خلیلیان با تاکید بر اینکه در بحث نظارت بر بازار باید تمامی دستگاه‌های ناظر همکاری کنند تا این طرح به درستی اجرا شود افزود: هدفمند سازی و مردمی سازی یارانه‌ها می‌تواند باعث تحقق شعار سال شود.

صحن شورا 19:40:27 _ 01/02/28 22:30