اهواز به عنوان یکی از کلان شهرهای کشور از گذشته تابحال دارای نقشی بسیار تعیین کننده در فعالیت های سیاسی، اقتصادی، گردشگری و فرهنگی بوده است.
شهر اهواز به دلیل موقعیت استراتژیکی که از گذشته تابحال در کشور داشته است، از مهمترین کلان شهرهای ایران است و به همین دلیل نیز نیاز به فرودگاه در آن به شدت احساس میشد. به همین دلیل همگام با رشد اهمیت صنعت نفت در این منطقه، فرایند احداث و گسترش فرودگاه اهواز، به منظور تامین تقاضای خرید بلیط هواپیما داخلی و خارجی نیز در فرایند اجرا قرار گرفت.
مجموعه زمین های مورد استفاده برای فرودگاه فعلی اهواز تا سال ۱۳۳۹، جز منطقه باغات شاهی در شهر اهواز بود و مدیریت آن به عهده شرکت ملی نفت ایران بود. این زمین ۲۸۴ هکتاری به مرور و افزایش تردد کارشناسان داخلی و خارجی اهمیت بیشتری پیدا کرد و کم کم نقش حیاتی تری برای حمل و نقل به خود گرفت.
بدین ترتیب فرایند احداث فرودگاه بین المللی اهواز شکل جدی تری به خود گرفت و در زمانی کوتاه فرودگاه اهواز با ۳۴۰۰ متر طول و دو خط درگاه باند ۳۱۰۰ متری احداث شد. در ادامه فرایند احداث فرودگاه اهواز و عملیاتی تر شدن طرح این فرودگاه، مدیریت مجموعه به سازمان هواپیمایی کل کشور واگذار شد. فرودگاه اهواز دارای ارتفاعی ۱۹ متری از سطح دریاست و باند فرودگاهی آن توانایی پذیرش هواپیماهای ایرباس را دارد. البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که طرح کلی ساخت فرودگاه اهواز برای پذیرش هواپیماهای ایرباس بود.
در سال 1398 فرودگاه بین المللی اهواز به نام سپهبد شهید قاسم سلیمانی نامگذاری شده است و روزانه ورودی و خروجی این فرودگاه به صورت میانگین 20 تا 30 پرواز می باشد. مسیرهای پروازی از اهواز شامل تهران، اصفهان، یزد، تبریز، شیراز، رشت، مشهد، کیش، عسلویه، خارک، شیراز، کرمان و سیری می باشند.
فرودگاه بین المللی سپهبد شهید قاسم سلیمانی اهواز در فضایی به وسعت 14500 متر مربع شامل 8000 مترمربع فضای ترمینال پروازهای داخلی و 6500 متر مربع فضای ترمینال پروازهای خارجی بنا شده است. این فرودگاه که با کد سه رقمی AWZ و کد چهار رقمی OIAW مشخص می گردد.
شرکتهای هواپیمایی فعال در این فرودگاه شامل ایران ایر، آسمان، ماهان، کاسپین، ایرتور، آتا، نفت، کیش ایر، اترک، قشم ایر، تابان و زاگرس می باشند.
موقعیت مکانی(کلیک کنید)
نشانی: اهواز، بلوار پاسداران فرودگاه بین المللی اهواز
صندوق پستی: ۹۲۴-۶۱۶۳۵
تلفن: ۴-۳۴۴۳۴۶۰۱
تلفن گویا: ۹۹
سامانه پیامکی: ۱۰۰۰۲۱۹۹
پست الکترونیک: ahwazairport@airport.ir