اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز

حمایت از تولید با اختصاص 15 هزار میلیارد تومان به کشاورزی قراردادی

اتاق اهواز چهارشنبه 11/Aban/1401 14:33

وزیر جهاد کشاورزی گفت: در راستای حمایت از تولیدات بخش کشاورزی 15 هزار میلیارد تومان به کشاورزی قراردادی اختصاص یافته است.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اهواز، سید جواد ساداتی‌نژاد در اجلاس تجارت محصولات کشاورزی و غذا که در اتاق بازرگانی ایران برگزار شد، با تاکید بر حمایت از تولید و کشاورزی گفت: در راستای حمایت از کشاورزان، بحث کشاورزی قراردادی در داخل کشور آغاز شده است.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: مهم‌ترین ابزار حمایت از کشاورزان و تولید در دنیا کشت قراردادی است و این در حالی است که فقط یک درصد از محصولات تولیدی در بخش کشاورزی در کشورمان از این روش تولید می‌شد، اما به صورت متوسط در دنیا 40 درصد از محصولات کشاورزی از طریق کشت قراردادی و تامین مالی از این روش تولید می‌شود.

وی بیان داشت: با اقدامات و بررسی‌هایی که سال گذشته در دولت انجام شد،‌ امسال تقریبا در بخش غلات، کشاورزی قراردادی را آغاز کرده‌ایم و حدود 15 هزار میلیارد تومان نیز برای آن در نظر گرفته‌ایم.

ساداتی‌نژاد گفت: بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار نیز کمک کردند و شیوه‌نامه‌ای که در این زمینه لازم بود تهیه و ابلاغ شد و لذا بانک مرکزی بر اساس این شیوه‌نامه از شرکت‌های پشتیبان در بحث کشاورزی قراردادی حمایت می‌کند.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تعدد تشکل‌ها اظهار داشت: تعدد تشکل‌ها گاهی موجب سردرگمی می‌شود. این در حالی است که در حوزه تولید و مصرف تشکل‌های کشاورزی نقش مهمی را ایفا می‌کنند، اما به دلیل تعدد آنها گاهی در کارها اختلال ایجاد می‌شود و باعث بهم‌ریختگی می‌شود.

وی ادامه داد: لذا با توجه به قانون تمرکز درخواست من این است که به جای تعدد تشکل‌ها در یک حوزه یک تشکل قدرتمند ایجاد شود تا بتوان مباحث مشخص به آن حوزه را از طریق آن دنبال کرد.

وی با تاکید بر اینکه باید تولید متناسب منابع آبی باشد، گفت: در سال‌های گذشته مباحث مربوط به تغییر الگوی کشت وجود داشت، اما در اجرا به دلیل اینکه الزامات وجود نداشته، دچار چالش‌هایی شده است. 

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: بحث الگوی کشت سابقه 50 ساله در کشور دارد و از نظر علم و دانش، مشکلی برای اجرای الگوی کشت در کشور نداشته‌ایم، بلکه مساله الزامات آن است و این الزامات فقط مربوط به وزارت جهاد کشاورزی نیست و مربوط به همه است، لذا تجار نیز یکی از اجزای الگوی کشت هستند. 

وی افزود: سلامت محصول ایران پرچم هویت کشاورز ما است و اگر محصولی کیفیت و سلامت نداشته باشد، می‌تواند بازار ما را از بین ببرد، لذا برای اولین بار در سازمان حفظ نباتات معاونت سلامت غذا راه‌اندازی شد و به سمت این حرکت می‌کنیم که بسترهای تولید را شناسنامه دار کنیم و در همه استان‌های کشور هر محصولی قبل از اینکه صادر شود، سلامت آن مورد بررسی قرار می‌گیرد. بنابراین در حوزه سلامت و کیفیت هر چقدر افراطر کنیم برای بازار ما حائز اهمیت است. 

ساداتی نژاد با بیان اینکه قانون تمرکز وظایف بازرگانی کشاورزی در وزارت جهاد بعد از 12 سال در دولت سیزدهم انجام شد، گفت: بسیاری نگرانی داشتند که اگر بازرگانی به وزارت جهاد واگذار شود تولید فراموش می‌شود، اما اقدامات نشان داد که نه تنها بازرگانی موجب فراموشی تولید نشد، بلکه رونق تولید نیز داشتیم. 

وزیر جهاد کشاورزی افزود: لذا بودن بازرگانی و بازار و مدیریت آن در کنار تولید عین حمایت از تولید است البته وزارت جهاد تجربه زیادی در حوزه بازرگانی نداشت و هر چقدر جلوتر پیش رویم اشکالات نیز رفع می‌شود. ما در وزارت جهاد اعتقاد داریم که حوزه کشاورزی خصوصی‌ترین بخش اقتصاد ایران است و لذا اداره و سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی آن باید به دست تشکل‌ها واگذار شود و ما از آن‌ها دعوت می‌کنیم که به ما کمک کنند، اما همانطور که اشاره کردم، تعدد تشکل‌ها گاهی موجب سردرگمی می‌شود که باید این مساله ساماندهی شود.