رییس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه فرش دستباف به دلیل ارزآوری، ظرفیت اشتغالزایی و اقتصادی حائز اهمیت است، گفت: میزان صادرات این نوع فرش که دهه ۷۰ بخش عمدهای از صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص میداد در چند دهه اخیر سیر نزولی پیدا کرد که نشان میدهد حال فرش دستباف ایرانی خوب نیست.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اهواز سید مرتضی حاجی آقا میری شامگاه دوشنبه در آیین نکوداشت روز جهانی صنایعدستی و تجلیل از پیشکسوتان و هنرمندان صنایعدستی در اهواز به دلایل کاهش صادرات فرش دستباف اشاره کرد و اعمال تحریمهای بینالمللی را از جمله مهمترین عوامل این چالش برشمرد.
وی بیان کرد: راه توسعه و نجات صادرات فرش دستباف حضور در بازارهای هنری است تا از این طریق فرش دستباف ایران در مجامع هنری کشور و بینالملل به عنوان یک هنر پذیرفته شود.
حاجی آقا میری با تاکید شناخت دقیق سلیقه جوامع و بازارهای هدف خاطرنشان کرد: باید نزدیکترین سبک را به سلیقه هدف نزدیک کرد و با ایجاد خلاقیت و نوآوری بتوان حضور خود را در بازار به تثبیت رساند.
وی با یادآوری اینکه توسعه پایدار بدون صادرات و اشتغال پایدار ممکن نیست بیان کرد: برای حفظ اشتغال پاایدار در حوزه فرش نیاز به صادرات دارد از این رو باید به راههای درست ورود به بازارهای جهانی با عنوان استفاده از تجارت هنر، دست پیدا کرد.
رییس کمیسیون فرش، هنر و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اهمیت فرش دستباف ایرانی توضیح داد: فرش دستباف و صنایع دستی نشانههای ملی ایران هستند و کاربرد زیادی در دیپلماسی فرهنگی و حفظ ساختار اجتماعی ایران دارند علاوه بر این فرش دستباف از منظر فرهنگی و هنری، ایران را نمایندگی میکنند.