عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اهواز به ضعفها و چالشهای در زمینه تولید خرمای مناسب برای جذب بازار در خوزستان اشاره کرد و کمبود آب و مشکلات آبیاری، آفات و بیماریهای گیاهی، کمبود نیروی متخصص، نبود استانداردهای مناسب، کمبود تسهیلات و حمایتهای دولتی و محدودیتهای صادراتی را از جمله این چالشها عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی اهواز طاهر سبهانی در نشست کمیته صنعت انجمن خرمای استان خوزستان توضیح داد: با رفع این چالشها و ضعفها، میتوان کیفیت و رقابتپذیری خرمای تولیدی در خوزستان را ارتقا داد و بازارهای صادراتی بیشتری را برای این محصول استراتژیک فراهم کرد.
وی با اشاره به خرمای خوزستان و تأثیر آن بر صادرات این محصول استراتژیک مهم گفت: خوزستان یکی از مهمترین مناطق تولید خرما در ایران است و سالانه میزان زیادی خرما در این استان تولید میشود این میزان تولید بالا، امکان صادرات حجم زیادی از خرما را فراهم میکند. عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اهواز تنوع ارقام، کیفیت بالا، زیرساختهای مناسب، تجربه و دانش فنی را از جمله مزایا خرما در استان خوزستان عنوان کرد و گفت: در مجموع، مزیتهای تولید و صادرات خرما در خوزستان، این استان را به یکی از مهمترین قطبهای صادرات خرما در ایران تبدیل کرده است.
وی در ادامه با اشاره به شعار مقام معظم رهبری مبنی بر "جهش تولید با مشارکت مردم" اظهار کرد: مقام معظم رهبری در آغاز سال۱۴۰۳، شعار "جهش تولید" را برای این سال انتخاب کردند. این شعار، نقشه راه و برنامه عملیاتی برای پیشرفت و توسعه کشور در سال جاری است. سبهانی ادامه داد: مقام معظم رهبری در این شعار بر ضرورت افزایش چشمگیر و جهشی تولید در همه بخشهای اقتصادی کشور تأکید دارند که این امر می تواند منجر به رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال و افزایش رفاه مردم شود.
وی با اشاره به اهمیت لزوم مشارکت و همراهی مردم در تحقق جهش تولید توضیح داد: مردم باید با تلاش و کوشش خود، در افزایش تولید و رونق اقتصادی نقش آفرین باشند. عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اهواز در ادامه بر ضرورت حمایت از تولید داخلی و کاهش وابستگی به واردات، مبارزه با فساد و رانت، تقویت روحیه انقلابی و جهادی تاکید کرد و گفت: در مجموع، شعار "جهش تولید با مشارکت مردم" نقشه راه روشنی را برای پیشرفت و توسعه اقتصادی کشور ترسیم می کند. ناکافی بودن صنایع فرآوری پیشرفته مهمترین چالش خرما برای خلق ارزش افزوده این محصول در خوزستان است. بنا به این گزارش ۲ سوی رودخانه بهمنشیر آبادان ، کرانه شرقی اروندرود ، دشت آزادگان ، بهبهان ، اهواز ، شادگان و خرمشهر از مهمترین کانون های تولید خرما در خوزستان هستند. استان خوزستان با تولید سالانه ۱۷.۵میلیون تن محصولات کشاورزی و باغی ، به تنهایی حدود ۱۴ درصد کل محصولات کشاورزی و باغی کشور را تولید میکند. صادرات خرما در سال گذشته ۳۹۰ هزار تن به ارزش ۳۴۵ میلیون دلار بوده که در مقایسه با سال ۱۴۰۱ از نظر وزنی هفت درصد و از نظر ارزش ۱۰ درصد افزایش داشته است.