اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز

ظرفیت‌سازی در معادن بومی ارزش‌آفرینی اقتصادی در خوزستان ایجاد می‌کند

اتاق اهواز سه شنبه 27/Khordad/1404 11:30

رئیس کمیسیون معدن وصنایع معدنی اتاق بازرگانی اهواز گفت: ظرفیت‌سازی در معادن بومی خوزستان می تواند به‌عنوان محرک اصلی ارزش‌آفرینی اقتصادی و توسعه پایدار استان باشد.
 
شاهرخ شیشه گر در نشست کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اهواز با اشاره به اهمیت شناسایی دقیق ظرفیت‌ها و برنامه‌ریزی هدفمند، بر نقش آموزش تخصصی و بهره‌گیری از آمار دقیق برای جذب سرمایه‌گذاری موثر تاکید کرد و گفت: بدون شناخت صحیح ظرفیت‌های بومی و تقویت زیرساخت‌های آموزشی، توسعه معادن و اقتصاد منطقه با چالش‌های جدی مواجه خواهد بود.

 وی نقش اتاق بازرگانی اهواز در شناسایی ظرفیت ها و همچنین تلاش برای رفع موانع فضای کسب و کار را اثرگذار عنوان کرد و ادامه داد: حوزه معادن را می توان یکی از بخش های برجسته در بین کسب و کارها دانست که علاوه بر خلق ثروت در کاهش نرخ بیکاری نقش آفرین است.

عضو هیات  رئیسه اتاق بازرگانی اهواز بر ضرورت ارتقاء دانش فنی، دستیابی به آمار دقیق ظرفیت‌های معدنی و تعامل موثر با نهادهای دولتی و اتاق‌های دیگر استان‌ها تأکید کرد و این محورها را پایه‌های تحول در بخش معدن خوزستان دانست.
 
آموزش، کاهش هزینه و افزایش بهره‌وری

شیشه‌گر در بخش دیگری از سخنان خود بر نقش آموزش‌های تخصصی در معادن تأکید کرد و افزود:سرمایه‌گذاری در حوزه آموزش نیروی انسانی شاغل در معادن، منجر به کاهش هزینه‌های تولید، افزایش ایمنی و ارتقاء بهره‌وری می‌شود؛ اگر به مسائل علمی بها بدهیم، نتیجه‌ای بسیار بهتر از روش‌های سنتی و غیر کارشناسی خواهیم گرفت.

وی اضافه کرد: در شرایطی که بسیاری از معادن استان با ضعف زیرساخت، فناوری قدیمی و نیروی انسانی آموزش‌ندیده مواجه‌اند، توجه به آموزش می‌تواند به‌عنوان عاملی مؤثر در ارتقاء استانداردهای بهره‌برداری و توسعه پایدار عمل کند که در این زمینه نیز اتاق آمادگی تدوین سرفصل های آموزشی مرتبط را دارد.
 
برنامه‌ریزی برای بازدید میدانی از معادن موفق کشور

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اهواز، با اشاره به لزوم بهره‌گیری از تجربیات موفق ملی، از برنامه‌ریزی برای برگزاری یک سفر مطالعاتی توسط این کمیسیون خبر داد و گفت: در تلاش هستیم در فرصت باقی‌مانده از دوره دهم هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی اهواز، به یکی از استان‌های پیشرو معدنی سفر کنیم تا با مشاهده میدانی، تبادل تجربیات، انتقال دانش فنی و الگوبرداری کاربردی، راهکارهای موثری برای حل مسائل بومی معادن خوزستان استخراج و عملیاتی کنیم.
شیشه گر همچنین در خصوص سیاست کاری کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اهواز گفت: برای اینکه نشسست های این کمیسیون مفیدباشند، لازم است دستور کارها دقیق ، مسئله محور و منطبق بر ظرفیت ها و نیازهای استان باشند؛ این کمیسیون باید نه فقط تریبون طرح مشکل بلکه باید موتور محرک برای یافتن راه حل باشد.